Σημείο αναφοράς για τα ιταλικά ΜΜΕ αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ο 17χρονος Βαλέριο Κατόια, πρωταθλητής με σύνδρομο Down, που αυτή την φορά πήρε σπίτι του ένα «μετάλλιο» πολύ πιο σημαντικό από αυτά που έχει κερδίσει μέχρι τώρα στην αθλητική του δραστηριότητα σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Απαράδεκτη αντικοινωνική συμπεριφορά περί της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία

«Απαράδεκτο” χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τον λόγο του Συνδέσμου των Ιδιωτικών Σχολείων, όπως αυτό χρησιμοποιείται σε υπόμνημα του επικεφαλής του Χ. Κυραϊλίδη. Ο υπουργός ζήτησε “να επιστραφεί υπηρεσιακώς ως απαράδεκτο».

Πριν λίγες μέρες είδαμε το συγκινητικό βίντεο που τράβηξε μια μητέρα, όταν ο γιος της με σύνδρομο down διάβαζε την επιστολή αποδοχής του στο University of South Alabama.

Το σύνδρομο Down, αποτελεί μία γενετική κατάσταση και όχι ασθένεια, άρα τα άτομα δεν πάσχουν από το σύνδρομο Down.

Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν αγκάλιασαν το σύμβολο της πόλης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει αυτούς τους ανθρώπους

Ημέρα αφιερωμένη για να τιμούμε τα άτομα με σύνδρομο Down, η 21η Μαρτίου, μας θυμίζει η Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down, «Ηλιαχτίδα».

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος οργανώνει εβδομάδα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και γιορτάζεται την 21η Μαρτίου κάθε έτους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ημέρα αφιερωμένη για να τιμούμε τα άτομα με σύνδρομο Down.

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το BBC Five Live φιλοξένησε την Πόλυ και τον Τζο.

Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγος της έχουν σύνδρομο Down, όμως, τα τελευταία 22 χρόνια που είναι μαζί οι δυσκολίες δεν τους έχουν κάμψει.

«Η Μέλανι μπορεί να το κάνει». Αυτός είναι ο τίτλος της σελίδας στο Facebook της 21χρονης Melanie Segard από τη Γαλλία.

Eνεργοποιείται, από σήμερα Δευτέρα (6 Μαρτίου 2017), η διάταξη του νόμου 4440/2016, σύμφωνα με την οποία, πρέπει σε όλες τις θέσεις που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, από σήμερα και στο εξής, το 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, να αφορούν άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

Σελίδα 1 από 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  • 1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

  • 1